• spirál

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! 3 hónapja spirált tetettem fel, gyermeket még nem szültem. Azóta alig van olyan hét hogy ne lenne pecsételő vérzésem, valamint menstruációs görcseim. Elképzelhető hogy valami gyulladás következett be? Mióta feltették háromszor szeretkeztem a férjemmel. Minden alkalommal akkor, amikor már napok óta nem volt pecsételő vérzésem. De szeretkezés után véres volt a hüvelyem és görcsöltem is. Korábban soha nem voltak ilyen fájdalmaim menses alatt sem. Mikor felhelyezték rettenetesen fájt, és 6 hétig egyfolytában vérezgettem, azóta hol van pecsételő vérzésem hol nincs. A mensesem gyenge és kevesebb napig tart mint korábban. Kell-e aggódnom, vagy ez a kellemetlenség csak együtt jár a spirál használatával egyes nőknél? Leghamarabb csak jövő nyáron tudok nőgyógyászhoz fordulni, mivel külföldön tartózkodom. 6 héttel a felhelyezés után voltam orvosnál, és azt mondta hogy a spirál a helyén van. Megfigyeltem azt is, ha tornázom, utána is elkezdődnek az alhasamban a mélyről jövő szúró fájdalom - hasonló a felhelyezéskor érzett fájdalomhoz csak sokkal enyhébben - majd a pecsételő vérzés, mely egész sötét színű. Köszönöm válaszát, Eva. 2011-08-31 17:51 Kedves Éva! A válasz a spirál típusától nagyban függ: hormontartalmú (Mirena) vagy nem (valamilyen Lily). Ha ezt megírja, szívesen válaszolok részletesen. 2011-09-02 12:01 Üdvözlettel: Dr. Deli Tamás, szülész-nőgyógyász szakorvos Tisztelt Doktor úr, a spirál nem hormontartalmú, a nevére nem emlékszem, de bronz bevonatú volt. 12ezer ft volt. Válaszát köszönöm.

        Dr. Deli Tamás válasza a spirál témában

        Kedves Éva! Mivel Silver- vagy Goldlily a spirál, ez pecsételő vérzést normálisan nem okoz. A leírt tünetek, panaszok alapján feltétlen mielőbbi nőgyógyászati vizsgálat szükséges (külföldön is vannak nőgyógyászok), hogy szakember zárhassa ki a méhnyálkahártya, méhizom, petevezető, petefészek gyulladását, mely a leírtak alapján fennállhat. Súlyos és kezeletlen esetben ezek kismedencei tályoghoz vezethetnek, esetleg vérbe jutó kórokozókhoz (sepsis), mely életveszélyes lehet. A méhfal sérülése és a spirál esetleges rossz helyre jutása is kizárandó egy ismételt hüvelyi ultrahanggal.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 02., 13:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés