• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő / Dontor úr! Egy éve jártam először nőgyógyásznál, fogamzásgátló feliratása miatt. A vizsgálatnál minden rendben volt, az orvos fel is irta nekem a Sensonette nevű gyógyszert, e ennek hatására elég csúnya, gyulladt pattanások jelentek meg az arcomon. Mikor legközelebbi alkalommal ezt említettem neki, felírta helyette a cypromix nevű gyógyszert. Azóta is ezt szedem, elmúltak a pattanásim, és nem is érzek semmiféle más mellékhatást sem, mégis aggódom, mert a betegtájékoztató azt írja, ezt a gyógyszert csak kifejezetten problémás bőrű betegeknek ajánlott szedni, illetve hogy elsősorban nem fogamzásgátló. Én azt gondolom, nem tartozom a kifejezetten problémás bőrűek közé, tehát nem indokolt ez a gyógyszer. Annak is próbáltam utánnanézni, hogy milyen az említett gyógyszer hormontartalma, sok helyen azt olvastam, hogy a magas hormontartalmú fogamzásgátlók közé tartozik, ami megintcsak aggaszt. Tehát a kérdésem az lenne, hogy mi az orvosi szakvélemény erről a gyógyszerről (hormontartalom, hatásosság, mellékhatésok, egyéni szakvélemény...), illetve, hogy milyen más, kisebb hormontartalmú, korszerű fogamzásgátlót tuna nekem ajánlani. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel Danics Lea

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Lea! A Cypromix szedését hivatalosan addig javasolják, míg a bőrprobléma meg nem oldódik, hosszú távú szedését sokan nem ajánlják, a pattanásos bőrre szintén kifejezetten jó, de hosszú távon is adható a Volina, én azt tanácsolom, erre váltson.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 18., 14:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 16:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés