• Fogamzásgátló tabletta szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Évek óta a Tri-Regol nevű fogamzásgátló tablettát szedem. Az utóbbi pár hónapban nagyon összejöttek a dolgok, és sajnos nem fordítottam elég figyelmet a megfelelő időpontokra. Többször is elrontottam a gyógyszerszedést , volt amikor elfelejtettem bevenni, máskor meg kétszer szedtem be egy nap. Ezt négy hónap alatt többször is megtettem havonta egyszer legalább. Egyébként a gyógyszert a menstruáció első napján kezdtem el legelőször szedni . Legutoljára kedden vettem be a 21. szemet, 26-án, a menstruációm pedig vasárnap jött meg, 31-én. Szerdán kéne bevennem a gyógyszert, ha tartanám a hét nap szünetet. A kérdésem az lenne, hogy szedjem-e be akkor és ezek után a megfelelő időpontokba. Vagy inkább tartsak szünetet? Lesz-e ebből problémám? Szexuális életet nem éltem, nem így értem a kérdést. Még annyit szeretnék megtudni, hogy ha épp nincs szexuális életem akkor célszerűbb az egészségem szempontjából szüneteltetni a tabletta szedését? Úgy értem, ha ez a szünet rövid, csak pl. 2-3 hónap. Vagy inkább szedjem folyamatosan? Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Semmiképp se hagyja, csak figyeljen oda ezek után sokkal jobban a tabletta szedésére. Ha nem él nemi életet, akkor is figyeljen oda a szedésre, ne borítsa fel a hormonrendszerét. A korszerű készítményeknél nincs szükség szünet tartására, folyamatosan is szedhetőek.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 01., 22:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés