• TIA

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Jópár éve (5-6)szedek már fogamzásgátlót ( először Lindynette 20, aztán Yasminelle). A kétezres évek elején volt egy tünetegyüttesem, amit a leírások alapján TIA-nak gondolok. ( Beszédzavar, csőlátás, zsibbadás a test különböző pontjain). Azóta eltelt 6-8 év és mostanában megint rosszul lettem, de "csak" zsibbadás lépett fel a bal karomban és az arcomon(ajak, nyelv). Egy hete nem szedem a fogamzásgátlót, mert szinte biztos vagyok benne, h az okozta a problémákat! Akkor voltam neurológusnál, de mivel nem volt jó a CT gép, ezért nem készített vizsgálatot(!). Utána nem is volt panaszom hosszú évekig. A kérdésem az lenne, h most, h nem szedem már a tablettát, meg van-e az esély arra, h így is jelentkezik ez a tünetegyüttes? Elmegyek kivizsgálásra, de tudni szeretném, h okozhatott-e maradandó károsodást? ( atüneteim pár perc múlva elmúltak, innen gondolom, h TIA volt) Válaszát nagyon várom és köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező! A rosszullét nem biztos, hogy a tablettaszedéssel hozható összefüggésbe, de úgy gondolom, hogy jól tette, hogy leállt a tablettaszedéssel. Az nem garancia, hogy abbahagyta a gyógyszert arra vonatkozóan, hogy nem lesz több rosszulléte. A TIA-k átmeneti keringési zavart jelentenek, maradandó károsodás nem jellemző, de mielőtt bármilyen diagnózist feltételeznénk, szükséges egy alapos neurológiai kivizsgálás.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 29., 20:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: