• Változókor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretnék bővebb információt az ötven felettiek részére való spirállal kapcsolatosan? Nálunk kapható-e és elérhető-e bárhol. Jelenleg fogamzás gátlót szedek, mely még elég jól kiküszöböli a változó kori problémákat, de ha a spirál hatékonyabb akkor áttérnék rá. Számomra fontos a megfelelő fogamzás gátlás is. Köszönettel

        Dr. Deli Tamás válasza a IUD témában

        Tisztelt Hölgyem! A spirál felhelyezése 51 éves korban már nem indokolt, ugyanis ez nem hormonpótlást szolgál (a hormontartalmú spirál sem), hanem fogamzásgátlást. Márpedig 51 éves korban bármikor elmaradhat a vérzés véglegesen, 1 évvel az utolsó menstruáció után pedig a menopausa "diagnózisa" felállítható és az esetlegesen fent levő spirál eltávolítása szükséges. A kombinált. modern, alacsony hormontartalmú fogamzásgátló tabletta szedése a változókorig megengedhető, ha semmiféle ellenjavallat (túlsúly, dohányzás, cukor- vagy vérnyomásprobléma, szív-ér rendszeri betegség stb.) nem áll fenn. A változókor beköszönte után a klimax tüneteinek enyhítését hormonpótló kezelés (HRT) szolgálja, ennek elindítása és a legoptimálisabb, személyre szabott módszer kiválasztása hazánkban menopausa ambulanciákon érhető el.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 01., 09:23; Megválaszolva: 2011. június 02., 09:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés