• Menstruáció késleltetés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A tanácsukat szeretném abban kérni, hogy én a vérzésem szerettem volna 1 héttel előbbre hozni, így 7 nappal korábban hagytam abba a tabletta szedését. Nos nem a várt eredmény jött, mivel a vérzés elmaradt, viszont már az a bizonyos tabletta mentes időszak is eltelt és újra elkezdtem szedni. A kérdésem az, hogy a tabletta szedése közben megjöhet- e a vérzésem? Mennyire sikerült felborítanom vajon a megszokott rendet a hormonjaiban? Nyújt megfelelő védettséget így a tabletta? Mersilon fogamzásgátlót szedem 3 éve már és eddig semmilyen problémám nem volt. Segítségüket előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Tisztelt Kérdező! A gyógyszer szedését előbb abbahagyni nem jó ötlet, így a peteérés nem biztos, hogy megfelelően gátlódik. A vérzést eltolni lehet későbbre a tabletta kívánt számú napig történő továbbszedésével, de eközben egyéni adottságtól függően jelentkezhet ún. áttöréses vérzés. Mindenesetre a mostani ciklusban mindenképpen alkalmazzanak kiegészítő védekezést is (óvszert). A ciklus ezután a gyógyszerrel be fog állni megfelelően. Ha viszont volt együttlét mindeközben és nem jön a vérzés, végezzen terhességi tesztet.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 19., 10:50; Megválaszolva: 2011. május 20., 21:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés