• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Meg szeretném kérdezni, hogyha a Gestomix és Mercilon fogamzásgátló tablettára allergiás voltam akkor melyik fajtát szedhetném mert azt írják mind a kettőnek ugyanazok az összetevői. Mert mind a kettőnél gyulladás lépett fel bár a kezelőorvosom azt mondta hogy attól nem lehetséges bár amikor abbahagytam elmúltak a tünetek. Ezért is szeretném megkérdezni vagyis inkább ha tudna ajánlani valamilyen másfajta fogamzásgátlót azt megköszönném. Előre is köszönöm !

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Jó lenne tudni, hogy milyen jellegű volt a gyulladás, és mennyire megalapozott az, hogy allergiáról volt szó. Másrészt nem biztos, hogy a hatóanyag okoz gondot, a vivőanyag is ugyanúgy szóba jön, ami pedig a legtöbb tablettában nagyon hasonló. Tehát, alaposan át kellene beszélni a kórtörténetet egy nőgyógyásszal vagy egy allergológussal, mert számos kérdés felmerül, és így, hogy nem tiszta a kép, nem is szeretnék egy szert ajánlani, mert lehet, hogy nem segítenék vele.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 18., 15:54; Megválaszolva: 2011. május 19., 16:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés