• Menstruáció késése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/NŐ! 21 éves vagyok és körülbelül 4 évig szedtem a Yasminelle tablettát, de gyakori felfázásos panaszaim miatt a nőgyógyász min. 2hónap gyógyszer szünetet javasolt.A gyógyszer abbahagyása után nekem nem jelentkezett köztes vérzés, viszont amikor meg kellett volna jönnie, ahhoz képest pontosan egy hetet késett az előző hónapban.Megijedtem, vettem terhességi tesztet, negatív lett majd meg is jött. Most pedig már 10 napot késik, pedig ha most megjön(ne) most szeretném újra elkezdeni a gyógyszert.(A párom is fiatal még, 6éve együtt vagyunk de még nem szeretnénk gyermeket). Első kérdésem, hogy normális- e , hogy most többet késik, mint előző hónapban? Ezen kívül olvastam olyat, hogy előfordul, hogy gyógyszer abbahagyás után kimaradhat a vérzés akár több hónapra is. A Yasminelle tablettát a menstruáció első napján kell elkezdeni. Hallottam arról,hogy gyógyszeresen is megindíthatják a vérzést, ha ehhez folyamodnék, akkor elkezdhetem a tablettát , vagy nem ajánlott, ha ilyen kezelésben veszek részt? Előre is köszönöm segítő válaszát! Tisztelettel: Diána

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Diána! Valóban több hónap is eltelhet egyes esetekben a tablettaszedés után, hogy a vérzés beálljon, de ez általában azoknál fordul elő, akiknek korábban se volt rendszeres a vérzés. Véleményem szerint hagyjon még időt, hogy megjöjjön a menses, nem lenne már most indokolt hormonkezeléssel meghozni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 04., 10:50; Megválaszolva: 2011. május 05., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés