• Köztes vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ úr! 30 éves kétgyerekes anyuka vagyok. A nagyobbik 4 éves a kicsi 7 hónapos. 18 éves korom óta szedek fogamzásgátló tablettát. Nekem nagyon bevált a védekezés terén. Gyakorlatilag a terhességeket leszámítva folyamatosan szedtem őket. Eddig semmilyen problémám nem is volt vele. A második szülés után 2 hónappal kezdtem el szedni ismét a Yadine tablettát (már az első gyerekem előtt is ezt szedtem), vagyis kb. 5 hónapja szedem. 2 hónapja voltam éves szűrővizsgálaton, ahol orvosom mindent rendben talált (uh-val is vizsgált, mivel egy hasi uh-n cisztákra utaló jelek mutatkoztak a petefészkeimben, amit orvosom a hüvelyi uh során tüszőknek állapított meg, de ez a "jelenség" kislány korom óta fennáll). Azóta az elmúlt ciklusban és a mostaniban is félidőben közetes vérzésem van. Mitől lehet ez? Eddig sosem volt és nem most kezdem szedni a gyógyszert. Mindig mindegyiket beveszem, persze nem órára pontosan, de kb 24 óránként, tehát nem "össze-vissza". Megváltozott esetleg a hormonháztartásom és már nem elég a Yadine? Mikor menjek orvoshoz? Szoktak esetleg 2-3 ciklust megvárni, vagy ez már túl van a türelmi időn. Segítségét köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Elképzelhető, hogy ez a hormonszint szervezetének alacsony, vagy volt valami, ami gyengítette a tabletta hatását. Mivel már két ciklusban ismétlődött, ne várjon tovább, keresse fel nőgyógyászát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 03., 12:23; Megválaszolva: 2011. május 04., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés