• Terhes lehetek-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/ Doktor nő! 17 éves vagyok, van egy párom, akivel pénteken, április 8.án este lefeküdtünk. A menstruációm március 31.én jött meg és olyan április 4-5 körül múlt el. Sajnos felelőtlen voltam, 2szer szeretkeztünk, egymás után és hát óvszer nélkül... mert a barátom valamiért nem bírja az óvszert... egyszerűen iszonya van tőle... nem megy neki azzal a szex. Így, engedtem neki, tudom nagy butaság volt, mert nem szedek fogamzásgátlót, most egy életre megtanultam! Az első szeretkezés után nem fürdött le, csak megtörölte magát... majd a második szeretkezés után bevillant, hogy ilyenkor maradhat a péniszén sperma, amit bevihetett másodszorra... Nagyon megijedtem, egyik barátnőm anyukája segített, adott egy escapelle tablettát. A barátommal este fél 9től fél 11ig voltunk együtt, a tablettát pedig másnap vettem be fél3kor. Nem volt émelygésem, nem hánytam, nem ment a hasam sem, csak fáradt voltam, sokat aludtam. A hasam sem fájt, se a fejem. Olvastam fórumokon, hogy ennek az a lényege ugye, hogy meghozza a mensest. Nekem nem volt pecsételő vérzésem, se semmi tünet amit írt a betegtájékoztató, csak a fáradtság. Ma van 10.e tegnap vettem be a tablettát, tegnapelőtt volt a butaság amit elkövettem. Nagyon aggódom, nem szeretnék terhes lenni. A kérdéseim önhöz: Lehet, hogy terhes vagyok? Ha nemrég múlt el a mensesem, akkor meghozhatja-e hamarabb a tabletta, pár napon belül, ahogy azt a fórumon írták. ("6-7 napon belül meg kell hoznia a mensest")? Az gond, hogy nem volt semmi tünet, csak a fáradtság, de az lehet azért volt, mert egész nap rohangáltam ide-oda? Csináljak terhestesztet? (ha igen, mikor tehetem ezt?) Rettenetesen félek, soha nem fordult elő még velem ilyen, csalódtam magamban, nem akarom, hogy a szüleim is csalódjanak bennem. :( A válaszát előre is hálásan köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Fiatal Lány! Nagy valószínűséggel nem lesz gond, nem tapasztal minden nő vérzést esemény utáni tabletta bevétele után. Aktus után 10-14 nap múlva csinálj egy terhes tesztet, például javaslom a Detego márkájút, az nagyon érzékeny, így megnyugodhatsz. Máskor ne hagyd magad ilyen módon befolyásolni, illetve valamilyen megbízható védekezési módszert találjatok ki, pl. óvszert (nehezen hiszem el, hogy valaki nem képes óvszerrel nemi aktust létesíteni) vagy a tablettát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 10., 12:57; Megválaszolva: 2011. április 11., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés