Antibiotikum vs. fogamzásgátló

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő, Jelenleg szedek egy antibiotikumot, a Cifrant, amit felfázásra kaptam. Tudom, hogy általában az antibiotikumok gyengítik a fogamzásgátló hatását. A fogamzásgátlóm neve Dienille. A kérdésem az lenne, hogy a Cifran és a Dienille együttes szedése alatt, illetve az után 1 hétig még szükséges-e kiegészítő fogamzásgátló eszközt alkalmazni. Köszönettel,

Dr. Csuth Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Kérdező!

Igen, javasolt mind az együttszedés alatt, és még utána 7 napig.

Kérdés: 2011. március 28., 22:40; Megválaszolva: 2011. március 29., 10:51
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Étrend kiegészítők és...
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...