• Roaccutan és fogamzásgátlás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok Doktornő! Január végén kezdtem el szedni egy akne elleni tablettát (Roaccutan), amely betegtájékoztatójában az áll, hogy a terhesség teljes mértékben kerülendő a tabletta szedése alatt. Mivel a kezelés előtt még nem gondolkoztam fogamzásgátláson, nem írattam fogamzásgátlót. Azonban most(így két hónap után), szeretnék fogamzásgátlót íratni. Ön szerint, az nagy baj, ha csak most kezdek bele a fogamzásgátlásba, nem pedig egy hónappal a kezelés előtt, ahogy a betegtájékoztatóban is áll? És, ha ez nem akadály, akkor mennyi ideig kéne várnom, hogy a fogamzásgátló tabletta teljes mértékben védettséget nyújtson? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! Egy a lényeg: ne essen teherbe a Roaccutan szedése alatt. Ha eddig nem esett teherbe, akkor nem baj, ha csak most írat fel fogamzásgátlót. Ha menses első napján kezd szedni kombinált készítményt, az onnantól már véd is. (Mivel ilyen súlyos magzatkárosító hatású gyógyszert szed, én javaslom, hogy ha elkezdte a fog. gátlót, legalább egy hétig óvszert is használjanak a biztonság kedvéért.)


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 24., 14:50; Megválaszolva: 2011. március 25., 14:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés