• Fogamzásgátló - mellfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Vérzésproblémák miatt majdnem két hónapja elkezdtem szedni a Femoden nevű fogamzásgátlót nőgyógyászom javaslatára. (Megcsináltattam a Leiden mutációs tesztet, negatív, és voltam szakorvosnál is, mert többet akartam megtudni a trombóziskockázatról, mivel 43 éves vagyok.) Én még soha eddig nem szedtem fogamzásgátlót, és bár felkészítettek rá, hogy lehet mellékhatás mellfeszülés, erre azért nem készültem fel. Szinte azonnal, életem második-harmadik tablettája után elkezdtek fájni a melleim. Mindkét oldalt és mindenhol körben. Azt nem mondom, hogy kibírhatatlan, mert mindent ki lehet bírni, de nagyon kényelmetlen, kellemetlen, lefekvéskor sem túl jó érzés. A fájddalom folyamatos, nem csak a menstruáció előtt érzem, viszont mikor megjön, akkor csökken. Tudom, hogy ez lehet mellékhatás, azt is mondták nekem, csak az elején tapasztalom ezt, majd elmúlik, de kérdésem, természetes ez ilyenkor, hogy még majd' két hónap után is érzem ennyire? Visszamegyek természetesen an orvosomhoz is, de ő azt mondta, akkor vár, ha letelt a három hónap. Én viszont kicsit elkezdtem izgulni a fájdalom miatt, hogy ez valóban normális-e?! Köszönöm válaszát: A.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves A.! Előfordul, főleg az első hónapokban. Ha a harmadik hónapban is ilyen markánsan jelentkezik a probléma, váltsanak készítményt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 17., 21:44; Megválaszolva: 2011. március 18., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés