• Fejlődött a fogamzásgátlás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Azt szeretném megtudni mennyit fejlődtek a fogamzásgátlási tabletták. A napokban olvastam egy cikket mely 1999-ben készült,hogy a mellrákkal is kapcsolatban vannak a fogamzásgátlási tabletták,és korai abortuszt okozhat. Én még egyelőre mentes vagyok ilyen szerektől mert még nem volt szexuális kapcsolatom,de szeretnék tájékozott lenni a védekezés terén. Szeretném megtudni ezek a kockázatok léteznek e még és mi a legjobb védekezési módszer.(Az óvszerről azt hallottam 99%-os védelmet nyújt,de így ha kiszámoljuk az az 1%nagyon sok hiszen ha valaki egy héten háromszor szeretkezik kiszámolva annyit jelent hogy egy évbe az illető egyszer teherbe esik) Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Tisztelt Hölgyem!
         
        Kérdésére a válasz meghaladná e rovat kereteit. Mindenesetre néhány irányadó tanácsot adnék, hogy amikor eljön az idő, tisztában legyen a lehetőségeivel.
        A legfontosabb dolog, hogy nincs, ami 100%-os védelmet biztosít. Teherbe lehet esni, bármilyen fogamzásgátlót is alkalmaz, de ha betartja a helyes használati utasítást, ez majdnem lehetetlen. Ne gondolkodjon %-os értékekben, hiszen ha egy terhesség bekövetkezik, akkor az Önnek mindig 100 % lesz. A fogamzásgátló tabletták pedig nem nyújtanak védelmet a fertőző betegségekkel szemben.
        Rengeteg tanulmány születik a fogamzásgátló tabletták hatásairól. Több kockázati tényező van, és nem is szedheti mindenki, előtte szükséges egy vérvizsgálat, hogy nincs-e fokozott trombóziskészség. Fokozhatja az emlőrák előfordulási valószínűségét, ellenben a petefészekrákét csökkentheti. Ez mind függ attól is, hogy milyen hosszú ideig használja. Amikor eljön az idő, keressen fel egy orvost, ekiben megbízik, és beszélje meg vele a lehetőségeket, hogy a legjobb döntést hozhassa.


        Tisztelettel: Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász rezidens


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-26 09:03:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 07:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: