• Fogamzásgátló tabletta használata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Nekem a bőrgyógyászom írt fel cypromix-et, mert nagyon pattanásos, és zsíros, meg gyulladásos volt a bőröm. Már lassan egy éve szedem, de nem mertem neki szólni hogy nem hagyok ki szünetet, meg hogy állandóan menstruálok, mert én annak örültem hogy a bőröm szép, meg amikor még nem szedtem a fogamzásgátló tablettát vérzéskor nagyon görcsöltem, rosszul voltam, most már semmi bajom, az a helyzet hogy a doki rájött hogy nem hagyok szünetet mert mindig hamar visszamentem gyógyszert fölíratni, meg kiváltani, és a vérzést is mondtam hogy állandó, és alig volt olyan hogy nem véreztem volna, ugye most azt tanácsolta amit be is tartok hogy az utolsó bogyó beszedésével tartsak 7 nap szünetet, nekem tegnap(szombaton) fogyott el és kiszámoltam hogy legközelebb vasárnap kezdem el szedni a másik levelet, és ha a vérzésem nem jön helyre akkor vissza kell menni a nőgyógyászhoz, akitől nagyon tartok, ott mire számíthatok?? felír egy másik gyógyszert vagy meg vizsgál, én egyszer voltam de az is kellemetlen volt, nagyon félek visszamenni, a másik hogy ha most abba hagyom a szedést félek hogy megint előjönnek a pattanások és az arcbőröm is olyan csúnya lesz mint régen, előfordulhat hogy ebben az egy hét szünetben megint csúnya lesz a bőröm? Én annyira nem kockáztatnék azért sem mertem szólni az orvosnak hogy baj van mert nekem nagyon fontos hogy nézek ki, sajnos még az egészségnél is ha most nem jöttek volna rá akkor nem is szóltam volna, úgy érzem szerencsés vagyok hogy rájöttek, és segítenek rendbe tenni, annyira szégyellem magam ez miatt hogy folyamatosan beszedtem ilyen sokat, hallottam hogy lehet ilyet csinálni, ha rendbe van a vérzés, nagyon remélem hogy helyrejön a vérzésem nem szeretnék kivizsgálásokat. :( Legyen szíves írni hogy mire számíthatok , ha mégse jönnék rendbe, annyira félek, és hogy mit kezdjek a bőrömmel ha megint elkezdene kipattogni?? mert a legközelebbi időpontom egy hónap múlva lesz, és nem fogadnának előbb, meg már így is nagyon mérgesek rám, hogy nem voltam őszinte, amit teljesen megértek, ilyen hülye voltam. és ha eddig jó volt ez a gyógyszer akkor szünet nélkül is szép lesz az arcom ha beáll rendesen a gyógyszer szedés, meg a menzesz? Elnézést hogy feltartottam, és előre is köszönöm a segítséget!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Fiatal Lány! Abszolút megértem, hogy jól akarsz kinézni, de a jövőre nézve az is fontos, hogy egy hormonális készítményt pontosan előírás szerint szedj. Ha így is vérzést fogsz tapasztalni, más készítmény lesz szükséges, egyéb fogamzásgátlóknak is jótékony hatása van a bőrödre.A nőgyógyászati vizsgálatra számíthatsz.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 06., 16:47; Megválaszolva: 2011. március 07., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés