Fogamzásgátló

Fogamzásgátló szedése alatt antibiotikumot (Augmentin) szedtem. A menstruációm szerdai napon jött meg és azon a napon hagytam abba az antibiotikum szedését. A menstruációm vasárnap elmúlott és következő hét szerdán már éltem nemi életet kiegészítő védekezés nélkül. Lehet belőle nem kívánt terhesség? Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Herman Tünde válasza fogamzásgátló témában

Kedves Kérdező!

Az antibiotikum szedése, akkor befolyásolhatja a fg. tabletta felszívódását, ha mellékhatásként hasmenés jelentkezik. Ha ilyen mellékhatás nem volt, akkor a legnagyobb valószínűséggel rendben felszívódik a tabletta.

A terhesség a ciklus bármelyik időszakában bekövetkezhet, a legnagyobb valószínűsége ciklus közepén van, vagyis a menses első napjától számított 12-14. napon.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 23., 18:32; Megválaszolva: 2011. február 28., 18:27
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?