Fogamzásgátló

Tisztelt Doktor. Logest nevű fogamzás gátlót szedek, első hónapja, (a Lindynette 20-ról tértem át erre.) Azt olvastam a betegtájékoztatóban, hogy a Logeszt szedése és a dohányzás nem fér össze, de a következményekről nem írnak semmit. Tényleg lehet belőle gond?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves kérdező!

Függ az életkortól (idősebb nőkben gyakoribb) , a naponta elszívott cigaretták mennyiségétől, a tabletta hormontartalmától.

A nem dohányzók kockázatát alapul véve, az enyhe dohányzás (napi 10 szálnál kevesebb) 3, 5-szeresére, erős dohányosoknál 20-szorosára növeli a kockázatát az érelmeszesedésnek, a szívinfarktus illetve az agyvérzés kialakulásának.

Másrészről a krónikus dohányosoknál gyakoribbak a vérzési rendellenességek, és csökken a teherbeesés valószínűsége is.

Ezért azt tanácsolom, hogy a többszörös kockázat csökkentése érdekében próbáljon meg leszokni a cigarettáról és - ha fokozott a veszélyeztetettsége - használjon más fogamzásgátlási módszert.

Kérdés: 2011. február 05., 23:02; Megválaszolva: 2011. február 07., 18:33
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...