Abba hagyjam vagy szedjem tovább a fogamzásgátlót?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Abba szeretném hagyni a Lyndinette 20 szedését, mivel 4 hónapja nincs barátom és nem is hiszem, hogy mostanság lenne. Milyen tünetekre kell felkészülnöm? Mikor kezdhetem el újra? A gumira valószínűleg allergiás vagyok, így ha lesz valamikor barátom szeretnék újra gyógyszert szedni. Szedhetem majd ugyanezt? Tudtommal viszonylag kevés hormont tartalmaz ez a gyógyszer, mennyit ártok azzal, ha szedem tovább? Azért is abba szeretném hagyni, mert úgy vélem, hogy csökkent tőle a libidóm, és így kiderülhetne, hogy tényleg mellékhatás e, vagy csak velem nincs rendben valami.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves kérdező!

A lindynette alacsony hormontartalmú, abbahagyása problémát nem okoz. Amennyiben korábban rendszertelen volt a vérzés, arra akkor most is számíthat. Az újra kezdésnél bármely vérzésd első (legkésőbb 2-5.) napján el lehet kezdeni.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 03., 16:12; Megválaszolva: 2011. február 06., 11:07
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...