Fogamzásgátló tabletta kiürülése

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tavaly május óta kezdtem el szedni fogamzásgátló tablettát. Méhnyakrák szűrés alkalmával kértem tanácsot a nőgyógyászomtól, hogy milyen fogamzásgátló szert használjak. Nem akartam hormontartalmút, de meggyőzött hogy több szempontból biztonságosabb. Először Samba nevű tablettát kaptam, majd azt megszűnt és Lindynette (75 mikrogramm/20mikrogramm) nevű tablettát kaptam.Idén március elején műtéten kell átesnem. Nem szeretném ha ez problémát okozna. Egyrészt feleslegesnek tartom kórházban töltött napjaimban szedni, már ha lehetne, másfelől édesanyám sem tudja, mert ő ellenezte, hogy tablettát szedjek. E hónap 4-én kellene elkezdenem az új levél szedését. A kérdésem az lenne hogy ha most abbahagyom a szedést, teljesen kiürül a szervezetemből a hatóanyag 1 hónap alatt? Mennyi idő alatt távozik nyomtalanul a,, gyógyszer" a szervezetemből? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: era

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Era!

Milyen műtétre készül? Ha a mostani csomag után nem kezdi újra, akkor már rég ki is ürült, nem kell aggódnia, nem is fognak ezzel kapcsolatban semmilyen vizsgálatot végezni. De nem értem, hogy miért akarja abbahagyni.Jobb lenne, ha bővebben írna erről.

Kérdés: 2011. február 01., 22:31; Megválaszolva: 2011. február 02., 13:36
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?