• Fogamzásgátló tabletta kiürülése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tavaly május óta kezdtem el szedni fogamzásgátló tablettát. Méhnyakrák szűrés alkalmával kértem tanácsot a nőgyógyászomtól, hogy milyen fogamzásgátló szert használjak. Nem akartam hormontartalmút, de meggyőzött hogy több szempontból biztonságosabb. Először Samba nevű tablettát kaptam, majd azt megszűnt és Lindynette(75 mikrogramm/20mikrogramm) nevű tablettát kaptam.Idén március elején műtéten kell átesnem. Nem szeretném ha ez problémát okozna. Egyrészt feleslegesnek tartom kórházban töltött napjaimban szedni, már ha lehetne, másfelől édesanyám sem tudja, mert ő ellenezte, hogy tablettát szedjek. E hónap 4-én kellene elkezdenem az új levél szedését. A kérdésem az lenne hogy ha most abbahagyom a szedést, teljesen kiürül a szervezetemből a hatóanyag 1 hónap alatt? Mennyi idő alatt távozik nyomtalanul a ,,gyógyszer" a szervezetemből? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: era

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Era! Milyen műtétre készül? Ha a mostani csomag után nem kezdi újra, akkor már rég ki is ürült, nem kell aggódnia, nem is fognak ezzel kapcsolatban semmilyen vizsgálatot végezni. De nem értem, hogy miért akarja abbahagyni.Jobb lenne, ha bővebben írna erről.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 01., 22:31; Megválaszolva: 2011. február 02., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés