• Szedhetek e fogamzásgátló tablettát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Web orvos! Ha a májenzimek között lévő GOT és GPT értékének emelkedése még önmagában nem utal betegségre, Ön szerint szedhetek e fogamzásgátló tablettát? Hozzáteszem ez a 2 érték az elmúlt másfél évben hol emelkedett, hol a normális értékhatáron belül volt. Visszatekintve erre az időszakra, az értékek emelkedésével párhuzamosan igen sok stressz hatás ért. Lehet, hogy ennek köszönhető csupán az értékek emelkedése. Okozhat ilyen mértékű változást a májenzimek terén a stresszes életmód? Várom válaszát. Köszönettel: Angelné

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Asszonyom! A pontos laborértékek és egyéb vizsgálati eredmények ismerete nélkül nem tudok válaszolni a kérdésére. Azt kell kideríteni, hogy a májenzim-emelkedés mennyire áll összefüggésben a tabletta szedésével, az értéktől, a szedett gyógyszerektől, tünetektől függően szükség lehet hasi ultrahangra is, kérje ki háziorvosa véleményét!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 26., 15:14; Megválaszolva: 2011. január 27., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés