Menruációs kérdés

Egy kérdésem lenne hogy jangee fogamzásgátlót szedek 2 hónapja viszont epilepsziára is szedek gyógszert, mindkettő betegtájékoztatójában benne van hogy előfordulhat rendszeretlen menstruáció. elfőrdulhat hogy késik a menszensz? Volt köztes vérzés.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Előfordulhat vérzészavar. Az orális fogamzásgátlók többnyire nem befolyásolják sem az epilepsziát, sem az epilepszia ellenes gyógyszerek vérszintjét. Ezzel szemben az antiepileptikumok egy része csökkentheti a fogamzásgátlók hatását, ami nem kívánt terhességhez vezethet. Ezért néhány antiepileptikum esetében nagyobb hormontartalmú fogamzásgátlók szedése szükséges. Ha ön epilepsziája miatt gyógyszert szed, feltétlenül tájékoztassa erről nőgyógyászát.

Kérdés: 2011. január 24., 21:06; Megválaszolva: 2011. január 26., 08:26
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?