Prothrombin érték - fogamzásgátló

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Közti vérzés miatt nőgyógyászom azt javasolta, szedjek fogamzásgátlót. (Alacsony hormontartalmú, ösztrogént és progeszteront is tartalmazó tablettát) . Már 5 éve kűzdök közti vérzéssel, nagyon zavar, depressziós vagyok tőle, szóval örömmel vettem, hogy ez lehet, megoldja a problémámat. Igen ám, de már elmúltam 40 éves, és soha nem szedtem még fogamzásgátlót. Ráadásul páran nagyon meg is ijesztettek (az interneten is olvastam ilyen véleményeket) hogy ennyi idősen nagyon veszélyes a fogamzásgátló tabletta. Ezért a háziorvosommal megbeszéltem és utána is néztem, megcsináltattam a Leiden-mutáció tesztet, ami negatív lett. A teljes vérképem rendben van, csak három csillagot kaptam: a HDL Cholesterinem kicsit a ref. tartomány alatt van, a thrombocyta szám kicsit magasabb (394 - ref. tart: 150-350) és a Prothrombin értékem is picit felette van (1, 09 ref. tart: 0, 11-1, 00) . Ez utóbbi engem kicsit megijesztett, mert ez a véralvadási paraméter. Kérdésem, ilyen eredmény mellett elkezdhetem szedni a fogamzásgátlót? Nem dohányzom, nem vagyok elhízva. Köszönöm előre is válaszát! Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Herman Tünde válasza fogamzásgátló témában

Amennyiben a Leiden mutáció vizsgálata negatív, nyugodtan elkezdheti a fg. tabletta szedését.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 24., 18:15; Megválaszolva: 2011. január 28., 10:53
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?