Antibiotikum + fogamzásgátló

Kedves válaszoló! olyan problémám adódott, hogy cefzil 500 típusú antibiotikumot írt fel nekem a háziorvosom, és fogamzásgátló tablettát szedek, de ez fel van neki jegyezve, így gondoltam tudatosan ír fel gyógyszert, és éltem nemi életet minden más fogamzásgátlás nélkül. Utánaolvastam, és kicsit megijedtem, hogy valóban gyengíthette-e a tabletta hatását az antibiotikum vagy nem. Yasminelle típusú fogamzásgátlót szedek és a 2. héten járok. Mi a teendő? lehet belőle baj? Ön szerint van szükségem 72órás fogamzásgátló tablettára vagy nem szükséges? Várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Herman Tünde válasza fogamzásgátló témában

Nincs szükség esemény utáni tabletta bevételére, nem befolyásolják egymás hatását a gyógyszerek. Az a baj, ha esetleg kihányta az fg. tablettát vagy ment a hasa. akkor más formában is védelekzni kell.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 13., 21:34; Megválaszolva: 2011. január 17., 08:12
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?
Fogamzásgátló és vitaminok