• Fogamzásgátló újra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNő! Nemrégen írtam hogy abbahagytam a fogamzásgátló szedését de most újra szeretném szedni. Múlt csütörtökön hagytam abba úgy hogy még hátra volt 6 darab. És vasárnap megjött a menzeszem úgy ahogy minden tablettamentes időszakban, mindig a 4.napon jött meg, most is rá négy napra, csak ugye most nem vettem be az egész csomagot...... A Yasminellet, amit szedek, a menstruáció2-5-ig napján is el lehet kezdeni, ezért ma (3.nap) elkezdtem egy új csomagot. Azt tudom hogy az első hét napban nem véd, de a későbbiekben ebből a kis "zavarból" nem lesz gondd? Illetve nem zavarja össze vagy terheli meg a szervezetemet?Válaszát előre is nagyon köszönöm! 2010-10-12 19:15 Kedves Hölgyem! 7 napig elég sz óvszer, ha megvárta, hogy legyen egy rendes vérzése, és akkor kezdte el a 3. napon szedni, nem lesz baj. Máskor ilyet ne csináljon, hogy a csomagot félbehagyja, mert ez tényleg összezavarhatja a ciklust. Rendes vérzésnek mi számít? Mert nekem akkor jött meg amikor abbahagytam a tablettát rá 4 napra, és az ilyen megvonásos vérzés mint a tabelttaemnets napokon , de rendesen megjött, szóval ha eközben a 3. napon kezdtem el szedni akkor hat 1 hét múlva a tabletta ? Előre is nagyon ksözönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! A tablettaszedés abszolút helytelen módon történt, a legjobb lenne, ha várna egy rendes vérzést, mert a mostani csak megvonásos vérzés volt. Azaz néhány hét tabletta mentes időszak után legyen egy rendes vérzés, addig feltétlenül kell az óvszer.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 25., 13:57; Megválaszolva: 2010. október 26., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés