Gyógyszer-összeegyeztethetőség

A múlt hét folyamán pajzsmirigy-alulműködést állapítottak meg nálam, gyógyszert írtak fel. Eddig nem vettem be belőle, mivel a tájékoztatóján az áll, hogy csökkenti az orális fogamzásgátló hatását (utóbbit 3 éve szedem). Az orvos nem kérdezett rá, hogy szedek-e ilyesmit. Kérdésem: mennyire kell komolyan vennem ezt az információt, ill. van-e bármilyen oka (ez vagy más), ami miatt a kettőt nem szabadna együtt szednem? A fogamzásgátló: Mercilon, a pajzsmirigy-gyógyszer: L-Thyroxin 50 Henning. A választ előre is hálásan köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem! Olyan összefüggést ismerünk, hogy a tabletta emeli a pajzsm. hormont megkötő fehérjék szintjét, így a szabad hormonok szintje csökken, azaz nagyobb dózis L-thyroxinra lehet szükség ugyanahhoz a hatáshoz.

Kérdés: 2010. szeptember 15., 14:12; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 20:02
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?
Fogamzásgátló és vitaminok
Tri regol