Fogamzásgátló vs. antibiotikum

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! A problémám a következő: 5 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát és tegnap léptem az ehavi gyógyszerszedési szünet hetébe. Viszont tegnap óta egy teljes hétig olyan antibiotikumot kell szednem (napi 3 szemet) ami csökkenti a fogamzásgátló hatását. Kérdésem az lenne, hogy meddig kell kiegészítő védekezést alkalmaznunk illetve a következő héten a gyógyszerszünet után a megszokott módon folytathatom-e a tabletta szedését. Köszönettel és üdvözlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

Kedves hölgyem! Csak akkor kell kiegészítő védekezés, ha az antibiotikumot és a fogamzásgátlót együtt szedi, ha csak a 7 napos szünetben szedi az antibiotikumot, akkor nem. Egyébként ha egyszeree szedi, akkor az együttszedés ideje alatt és még egy hétig kell óvszert is használniuk.

Kérdés: 2010. augusztus 17., 09:14; Megválaszolva: 2010. augusztus 17., 12:15
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?
Fogamzásgátló és vitaminok
Tri regol