• Sürgősségi fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Az előzmények nem is fontosak. Én csak azt szeretném megtudni,hogy tényleg NEM befolyásolja az esemény utáni tabletta a fogamzásgátló védő hatását?? ezt a levelet írta barátnőm egy másik oldalon,ahol válaszoltak is! kérem erősítse meg az orvos válaszát,ha ez igaz! Köszönöm! a levél: 2010-08-04 17:53:28 Üdvözlöm! Lindynette 20-at szedek 07.13-tól. Az első levél elfogyott. most tartom az első 7 napos szünetet,annak is a 2. napján vagyok. Azt hallottam hogy fogamzásgátló szedése mellett tilos esemény utáni tabletátt szedni. Miután elkezdtem szedni a tablettát a 8. napon védekezés nélkül szeretkeztünk a barátommal,de nem ment el bennem.Nem voltunk biztosak a védelemben,és mivel az előváladékban is lehet sperma,vettünk egy esemény utáni tablettát. Ezt befolyásolja a fogamzásgátló hatását? A kérdésem még az lenne,hogy már védve vagyok? (a menstruációm első napján kezdtem el szedni és annak már 23 napja) tegnap lefeküdtünk védekezés nélkül,bennem ment el. Kicsit rosszúl is vagyok ma.mitől lehet ez? Kell aggódnom vagy csak a közelgő menstruációm jele lehet? Válaszát előre is köszönöm! Kedves Levélíró! A 8. napon is védett voltál már és igazság szerint emiatt nem kellett volna bevenned az esemény utáni tablettát. A védő hatást nem befolyásolja a sürgősségi készítmény. Az esemény utáni tablettának lehetnek mellékhatásai, előfordulhat, hogy emiatt érzed magad rosszul, de a megvonásos vérzés előjele is lehet. Azóta minden bizonnyal megjött a vérzés, ez esetben tényleg nyugodj meg.

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        A fogamzásgátló tabletta védő hatását nem befolyásolja az esemény utáni tabletta, de ha valaki már tartósan szed fg. tablettát, nem kell esemény utánit bevenni.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 13., 14:15; Megválaszolva: 2010. augusztus 17., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés