• Menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Remélem itt segítségre találok, mert mint sokan mások, én sem szeretek orvoshoz járni. Tisztában vagyok vele, hogy ha nem múlnak a tünetek és itt is azt a megerősítést kapom, hogy orvoshoz kell fordulni, természetesen megfogadom a tanácsukat! Idén márciusban kezdtem el fogamzásgátlót szedni, már négy éve van barátom, de mostanra éreztem annyira érettnek a kapcsolatunkat, hogy megtegyem ezt a lépést. Az első két alkalommal minden rendben volt, a nyolc napos gyógyszerszünet első napján jött meg és négy-öt napig tartott. Viszont a legutóbbi kettő egy napot késik és nem vérzek, hanem pecsételget, érdekes állagú és sokkal inkább barnás színű. Megijedtem egy picit és szimpatikusnak tűnt az oldal, gondoltam szerzek egy kis plusz információt mielőtt az amúgy imádni való nőgyógyászomhoz rohannék. Nagyon megköszönném a segítségüket és várom mihamarabbi válaszukat.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! Milyen típusú fogamzásgátlót szed? Azért kérdezem, mert 7 napos szünet szokott lenni 2 csomag között, így van biztosítva a védőhatás, ha megnyúlik a szünet, már nincs. Egyébként az, ha a gyógyszermentes időszakban nem azonnal jön meg, hanem később, és a vérzés mennyisége kevesebb, nem jelent problémát, ha minden szemet bevett, és nem volt, ami a gyógyszer hatását csökkentse. Az egyik előnye is a tablettának, hogy a vérzés kevesebb lesz. Olvassa el figyelmesen a betegtájékoztatót a szünetet illetően.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 29., 14:00; Megválaszolva: 2010. augusztus 01., 16:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés