Fogamzásgátlás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2 évvel ezelőtt szedtem Lindynette 20 fogamzásgátlót, amivel az volt a problémám, hogy állandóan mindenféle fertőzést elkaptam(kollégista voltam, közös zuhanyzó és hiába a papucs) és majdnem 20 kg felszökött rám a tabletta szedése alatt, aminek azóta sajnos csak egy részét tudtam leadni. Akkor az orvosom a gyógyszer váltást javasolta, de mivel akkor már nem volt párom, ezért abbahagytam a gyógyszer szedését. Most 8 hónapja van már párom, aki nagyon fél attól hogy ha újra elkezdeném tovább híznékés hogy más problémáim is lennének tőle.Sajnos úgy szeretkezünk, hogy egy ideig nem használunk óvszert, de a végén védekezünk óvszerrel és minden hónapban rettegek, hogy vajon megjön-e a menstruációm, mert hallottam már azt is h. bár kicsi az esélye, de az előváladéktól is teherbe lehet esni.Előző esetben nem történt sem vérvétel, sem vizsgálat az orvos beszélgetés alapján írta fel fogamzásgátlót a helyi SZTK rendelőben.És 3 éven keresztül megszakítás nélkül szedtem.Nem tudom kellett-e volna szünetet tartani, mert hallottam más más tabletta esetén, hogy kell ilyet, de ez esetben nem kaptam semmilyen felvilágosítást. Most úgy érzem, hogy mégis a tabletta jelentené számomra a teljes biztonságot, de nem tudom szedhetem-e mert nagyon fáj a fejem évek óta és már 1 éve egyre rosszabb lett és 1 éve tart a kivizsgálás.Eddig minden negatív, vérnyomásmérésnél látszik, hogy elég alacsony és sokszor ingadozik alacsony és magas értékek között.Illetve 3 hónapja hagytam abba Frontin, Betaserc és Divascan szedését, mert allergiát okoztak és nem is használtak.Nem tudom ezek a tényezők mennyiben befolyásolják, hogy szedhetek-e tablettát.Illetve, ha igen akkor Ön mennyire tartja biztonságosnak, hogy a tabletta szedéséig Pharmatex hüvelytablettával védekezzünk? Mert sajnos sok esetet hallottam, hogy mellette terhesek lettek. Köszön válaszát és elnézést a hosszú levélért.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

A tabletta szedése előtt mindenképpen keressen fel nőgyógyászt, rákszűrésre és APC rezisztencia tesztre (a thrombosishajlam kivizsgálására) van szükség, amennyiben ezek negatívak elkezdhet szedni fg. tablettát. A Pharmatex hüvelykúp viszonylag biztonságos, nem nem annyira, mint a fg. tabletta, de mindenképpen jobb megoldás a megszakításos közösüléstől.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. július 21., 23:31; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 15:54
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?
Fogamzásgátló és vitaminok
Tri regol