Két havonta

A kérdésem a következő lenne: Egy évvel ezelőtt hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését (Tri Regol) minden rendben volt, de január óta csak minden második hónapban jön meg a menstruációm. Szeptemberben megyek férjhez és után szeretnék gyereket. Azt szeretném kérdezni, hogy ez okozhat e valamilyen problémát a gyerekvállalással kapcsolatban?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza menstruáció témában

Kedves Kérdező!

Semmi baj nincs. A vérzése lehet olyan, hogy nem minden hónapban jön meg. Ez csak szerencse. De azt javaslom, hogy nyugodtan hagyja már most abba a gyógyszer szedését, mert szerintem úgysem lesz terhes rögtön az első hónapokban, így nem kell védekezni. Meg aztán lehet az is, hogy a gyógyszer abbahagyása után több hónapig nem jön meg a vérzése. De persze ha biztosat akar, akkor nyugodtan szedje az esküvőig a gyógyszert, csak akkor azt javaslom, ne akarjon rögtön teherbe esni, mert bizony lehet, hogy gyógyszer abbahagyása után valakinek nem jön meg a vérzése és így persze terhes sem lehet. De a jelenlegi ilyen vérzés a gyermekvállalásra semmilyne hatással nincs.

Kérdés: 2008. június 11., 22:37; Megválaszolva: 2011. július 29., 14:40
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Több fogamzásgátló beszedése
Mestruációs zavar
Tisztelt Doktor! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy már 4-5 éve szedem a Belara nevű fogamzásgátlót, és most kéne, kellett volna Hétfőn a...
fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már egy éve szedek Yasminelle fogamzásgátlót (régebben már szintén használtam huzamosabb ideig) . Az lenne a kérdésem...
Elmaradt vérzés Novynette
Üdvözlöm. 2-ik megvonásos vérzésem kellene legyen a novynette tabletta mellett. Első alkalommal a 21-ik tabletta után megjött. Most viszont már a...