• Fogamzásgátló abbahagyása utáni terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 2010.06.13-án hagytam abba 4 és fél év után a fogamzásgátló (milligest) szedését! de még nem szeretnénk gyereket a párommal, csak 2-3 év mulva. 06.25-én este viszont történt egy kis baleset az óvszerrel. Másnap dél körül bevettem egy esemény utáni tablettát. Viszont rá 7 napra pecsételő vérzés jelentkezett. Nem tudom eldönteni, hogy vajon ez a beágyazódás jele, s terhes vagyok (mivel a "baleset" éppen a ciklus 12. napján történt), vagy az esemény utáni tabletta mellékhatása, vagy a fogamzásgátló szedésének abbahagyása miatt van??? Csináltam tesztet, de még negatív volt. Ma kezdődött még csak a pecsételő vérzés. Lehetséges, hogy 2 héttel a tabletta szedésének abbahagyása után teherbe essek, úgy, hogy még esemény utánit is bevettem??? Köszönöm válaszát előre is!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátlás témában

        Az esemény utáni tabletta mellékhatása lehet a rendszertelen és pecsételő vérzés. Ha bizonytalan, akkor az aktus után 12-14 nap múlva csináljon egy terhességi tesztet. Az esemény utáni tabletta sem véd 100%-osan, ezt érdemes tudnia, a korábbi fog. gátló pedig már egyáltalán nem fejt ki védőhatást.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 01., 18:21; Megválaszolva: 2010. július 02., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés