• Folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Két hónapja szedek yasminelle-t, előtte két hónapig qlairát, azelőtt hat évig mercilont. Kérdésem az lenne, hogy a Pimafucort kenőcs amit a hüvelyhez kenek, befolyásolja-e a yasminelle hatását? A másik kérdésem az lenne, hogy voltam orvosnál, meglett a rákszűrés eredménye: P II-es lett, és a kórokozókhoz az lett beírva, hogy Leptothrix. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez mit jelent? Van még egy olyan gondom jelenleg, (télen is volt ilyen, akkor volt először), hogy csíp amikor pisilek, és mindig pisilési ingerem van. Voltam vele télen urológián, ahol kaptam gyógyszert, a nevét már nem tudom megmondani. Ott azt mondták, hogy a folyás okozza. Erre mit javasol? A folyásra ott kaptam candibene hüvelykúpot, de azt nem használtam, mert az első szemnél véreztem. Azt mondta az orvosom, hogy az azért volt, mert gyulladás van. Volt aki azt mondta, hogy az azért volt, mert nem vártam meg, amíg rendesen kitisztul a szervezetem, mert akkor múlt el. Ezzel a folyással kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy ez tényleg összeköthető a húlyúti fertőzéssel? Ha ez nekem állandó gondot okoz, attól még lehet gyerekem? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        1.Nem befolyásolja A Pimafucort a Yasminelle hatását. 2. kóros baktériumflórát jelöl, de emellet a rákszűrés negatív. A kevés hüvelyi vérzés valóban a gyulladás következménye és nyugodtan alkalmazhatta volna tovább a hüvelykúpot. A csípő vizelet a felfázással és a hüvelyfertőzéssel van összefüggésebn, kombinált gomba és baktérium elleni kezelésben kell részesülnie, majd arra törekedni, hogy savas hatású hüvelykúpokkal, a hüvely saját lactobacillusait tartalmazó készítményekkel meg kell előzni a további hüvelyfertőzés kialakulását. Amennyiben visszatér a hüvelyfolyás érdemes teszteket elvégezni, Chlamydia fertőzésre mindenképpen, ez az a kórokozó, amely krónikus kismedencei gyulladást kialakítva a későbbiekben akár meddőséget is okozhat.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 23., 07:57; Megválaszolva: 2010. június 27., 16:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés