• Fogamzásgátló tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! A Dienille monofázisos fogamzásgátló tablettát szedem 2009. október eleje óta. Tegnap (7.nap) elfelejtettem bevenni a tablettát. Este nyolckor szoktam szedni, és ma délután egykor jutott eszembe, amikor pótoltam is rögtön a kihagyott tablettát (tehát kb. 17 órás késéssel). Elolvastam a fogamzásgátló betegtájékoztatóját, melyben azt írja, hogy ebben az esetben még 7 napig kiegészítő fogamzásgátló módszert is kell alkalmazni, és ha a megelőző 7 napos időszakban együttlétre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetősége. Én vasárnap mulasztottam el a gyógyszer bevételét, utoljára csütörtökön voltam együtt a párommal. Tudom, hogy az első héten, de az első hét utolsó napján felejtettem el. Tehát azt szeretném kérdezni, hogy van-e esélye annak, hogy teherbe estem? Ha van mekkora? Ha pedig csinálok terhességi tesztet, mennyire hihetek annak? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a fogamzásgátló kimarad témában

        Tisztelt Kérdező! A teherbeesés esélye csekély. A kiegészítő védekezést alkalmazza. Terhességi tesztnek csak akkor van értelme, ha a szünetben nem jón meg a menstruáció. Ekkor végzett tesztnek hihet. Véleményem szerint a pozitív eredménynek nagyon kicsi az esélye.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 21., 15:54; Megválaszolva: 2010. június 21., 19:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés