Fogamzásgátló és antibiotikum

A kérdésem az lenne, hogy a doxiciklin mennyire hatástalanítja a fogamzásgátlót (cilest) abban az esetben, ha a menstruáció ideje alatt szedtem az antibiotikumot, és az utolsó előtti szem antibiotikummal egy időben vettem be a cilest első tablettáját? Szükséges lett volna kiegészítő védekezés? Érdemes SOS beszereznem esemény utáni tablettát? Segítségüket előre is köszönöm!

Dr. Deli Tamás válasza antibiotikum témában

Kedves Kérdező!

Igen, csökkenhetett a fogamzásgátló hatás és érdemes lett volna a kiegészítő védekezés. Esemény utáni tabletta nem feltétlen szükséges, különösen, ha nem az esetleges peteérés körül volt az együttlét, illetve ha már több, mint 3 napja. Ha a következő menses nem jön meg a megfelelő időben vagy módon, érdemes terhességi tesztet csinálni.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. június 20., 18:58 ;Megválaszolva: 2010. június 27., 09:29
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Gyengítheti-e az Augmentin duo...
Taisa fogamzásgátló tablettát szedek és emellett most 1 hétig (homloküreggyulladás miatt) Augmentin duo antibiotikumot kell szednem. Sok helyen azt...
Antibiotikum és fogamzásgátló
Antibiotikumot (Aktil 652mg) kell szednem, a gyógyszertárban azt mondták, hogy hat a fogamzásgátlómra (Lindynette20) , ezért használjunk...
Fogamzásgátló-szedés
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek szeretném tudni hogy a következők csökkenthetik e a hatását? Sörélesztő tabletta, Betadine...