• Fogamzásgátló mellékhatása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hello! 21 éves lány vagyok. 3 éve vagyok együtt a barátommal, szexuális kapcsolatom csak vele volt / van, neki is csak velem. Két és fél éve szedek fogamzásgátlót (Yadine) megszakítás nélkül. Rendszeresen járok nőgyógyászati vizsgálatra. Mégis folyamatosan van valami problémám. Gyógyszerekkel kezelik, elmúlik, majd 2 hónap múlva ismét előjön, az vagy valami más. Volt már hüvelyrepedésem, gyulladásom, most pedig harmadjára van véres folyásom, nem jár fájdalommal, de vannak erős alhasi fájdalmaim, csak nem akkor, mikor ez a vérzés jelentkezik. Félek, mert elég erősek ezek a vérzések, tegnap voltam az orvosnál, lekezelte a hüvelyemet, már csillapodott a vérzés, de még mindig jelen van. Attól tartok, hogy újra előjön. Az orvos nem tudja, hogy mitől van, mert nem lát se gyulladást, se felsértést, sem pedig mást. Azon gondolkozom, hogy nem-e a fogamzásgátlótól van, mert a mellékhatásainál ír vérzést. Félek, nehogy meddőséget okozzon! Mit tegyek? Hagyjam abba a gyógyszer szedését, kérjek nagyobb kivizsgálást?

        Dr. Deli Tamás válasza a vérzés témában

        Kedves Kérdező! Nem írta meg, a ciklus melyik szakaszában van a vérzés. Ha a vérzés szervi okát kizárták (pl. ultrahanggal látták, hogy nincsen méhnyálkahártya-polip stb.), lehet, hogy a Yadine mellett jelentkezik áttöréses vérzés. Ez esetben a tabletta lecserélése lehet szükséges pl. többfázisú készítményre, ezt meg kell beszélnie nőgyógyászával.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 18., 09:11; Megválaszolva: 2010. június 27., 09:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés