• Stodette

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr! A kérdésem az lenne, hogy most írattam fel fogamzásgátlót - az orvosom a stodettét írta fel, de azt mondta, hogy a menstruációm 5. napján kezdjem el szedni, mert akkor nem lesz pecsételő vérzésem. A kérdés az lenne, hogy ebben az esetben is hat már az első naptól, amikor bevettem? Vagy így kell hagynom egy kis időt, és csak utána hanyagoljuk az óvszer használatát a barátommal? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy tényleg kihozza a pattanásokat ez a készítmény? Mert az én bőröm már így is problémás. Egy harmadik kérdés pedig,hogy pecsételő vérzés mindenkinél jelentkezik?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló szedése témában

        Kedves Hölgyem!

        Én jobb szeretem, ha a menses első napján kezdik el a gyógyszer szedését, így 2 hét után már nem kell kiegészítő védekezés. Ha nem a menses első napján kezdi, akkor szerintem várja meg a következő ciklust, míg az óvszert hanyagolják.

        Nem mindenki pecsétel a fogamzásgátló mellett, ha igen, és bírható, akkor nem kell foglalkozni ezzel, hiszen a kellemetlenségen túl más gondot nem okoz.

        A fogamzásgátlókról általánosságban elmondható, hogy a pattanásos bőrön javítanak, ha nem érzi a kedvező hatást, akkor lehet olyan készítményt választani a 3 hónap után, ami erőssebben hat a férfihormonhatás ellen, ilyen lehet a Yasminelle, Yadine, Volina.

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-09 18:57:17; Megválaszolva: 2010. május 09., 18:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés