• Fogamzásgátló hatása hasmenés alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        18 éves vagyok, és 2 hónapja stedek fogamzásgátlót. A yasminellem 3. levelének utolsó szemét vettem be tegnap esre. Kedden azonban hólyaghurut miatt antibiotikumot kaptam, Monuralt. Aminek ki is jött a mellékhatása, folyamatos hasmenésem van mióta szedem. 2 csomaggal kaptam. Az első csomagot kedden este vettem be így a keddi fogamzásgátlóval még nem volt baj. Felszívódott. Szerdán azonban a fogamzásgátló bevétele után 3 órával már hasmenésem volt, a monural miatt. Mivel nem tudtam hogy most felszívódott-e, csütörtök reggel bevettem még 1-t, 12 órán belül. De rá fél órára megin jött a hasmenés.... Mától van a tablettaszedési szünetem Tartsak szünetet? Meddig szükséges kiegészítő védekezés? A hólyaghurut okozhat hüvelyi viszketést, égő, csípő érzést? Erre a problémára a nőgyógyász Pimafucort adott. Mitől jelentkezhetett ilyen hamar a hólyaghurut: Hiszen Vasárnap semmi bajom em volt, a problémáim Hétfőn kezdődtek. Mennyivel csökken így a tabletta hatása? A menstruációmnak Vasárnap kell megjönnie. Okozhat ez valami változást benne? Esetleg késik? Antibiotikum miatt a következő levélnél végig kiegészítő védekezést kell használni?
        Tudom, hogy az előváladékban is lehetnek elvétve kis mennyiségben spermiumok, de a fogamzásgátló azért hat annyira hogy ezt kivédje? Más orvos azt mondta hogy nem a fogamzásgátlótól van hasmenésem, ugyhogy ne foglalkozzak vele... Én is tudom hogy nem a fogmzásgátlótól van csak nem tudom milyen hatással van ez a fogamzásgátlóra.
        Elnézést hogy aggódó kérdésemmel zaklattam, de válaszát előre is nagyon szépen köszönöm, üdvözlettel: S. Nikolett

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, hasmenés témában

        Kedves Niki!

        Nem kell ennyire izgulni, egy a lényeg. Amikor megszűnt a hasmenés, még egy hét kiegészítő védekezés legyen, és utána már megfelelő lesz a védelem. Bármilyen ok miatt van hasmenés, biztosan csökken a gyógyszer hatása, így biztonságban csak akkor van, ha óvszerrel mellévédekeznek.

         



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-08 14:03:58; Megválaszolva: 2010. május 08., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés