• Nuvaring

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot!

        Azt szeretném kérdezni, hogy mitől fordulhat elő mnstruációs késés abban az esetben, ha Nuvaringet használtam. Január végén hagytam abba, miután külföldre jöttem tanulni fél évre, gondoltam tartok egy kis szünetet a fogamzásgátlóval, ha úgy sincs rá szükségem. Január végén mikor kivettem az utolsó gyűrűt, még rendes időpontban megjött, ahogy szokott. Aztán mióta nem használom (február eleje) egyszer sem volt menstruációm. Két hete csináltam egy tesztet, negatív lett. Előfordulhat, hogy még mindig a fogamzásgátló hormonjai miatt nem menstruáltam? Hallottam már olyat, hogy valaki abbahagyta a fogamzásgátlót és utána 3-4 hónapig nem menstruált. Bár én azt hittem a Nuvaringgel ilyen probléma nem lehet, mert kevesebb hormont tartalmaz állítólag mint a tabletták (igaz a gyűrű előtt 2 évig milligestet szedtem).

        A választ előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló abbahagyása témában

        Kedves Hölgyem!

        A Nuvaring pont olyan hormondozisú, mint a szokásos alacsony hormontartalmú gyógyszerek. Most, hogy abbahagyta, a szervezetnek be kell indítani a ciklusos működést, ez ilyenkor normális, hogy nem jön meg a vérzés. Mivel már két hónap kimaradt, el kellene mennie nőgyógyászhoz, hogy gyógyszeresen hozzák meg a vérzés.

         



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-06 21:47:11; Megválaszolva: 2010. május 06., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés