• Mi okozhatja a vérzészavart?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        24 éves nő vagyok. Már kétszer voltam műtve endometriózissal, és az utolsó injekciós kezelés után tünetmentes voltam, Akkor az orvosom fogamzásgátlót írt fel ( Cerazette), amit addig kell szednem amíg teherbe nem szeretnék esni. A fogamzásgátló szedése alatt nem volt rendszeres a ciklusom, mindig kb. 2 hétig tartott és gyenge volt a vérzésem, ami a nőgyógyászom szerint teljesen normális volt az én esetemben. Most viszont jeleztem az orvosomnak, hogy már lassan 3 hónapja menstruálok, és néha görcsöl a petefészkem is. Azt mondta hogy ez nem jó, és két hét múlva tud fogadni a szabadsága miatt. Arra lennék kíváncsi, hogy mi okozhatja ezt a vérzészavart, és hogy esetleg fel kell-e készülnöm újabb műtéti beavatkozásra?!

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel:

                              P.T.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem endometriosisra gondolnék, hanem arra inkább, hogy másféle fogamzásgátlót kellene szednie, mert sajnos előfordul hasonló vérzészavar a fogamzásgátló miatt. ne izguljon, az ellenőrzésen kiderül, hogy mi okozza a panaszt. Az elhúzódó vérzés okozhatja az alhasi panaszokat is.

         


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt Itt kérdezhet

        Dr. Lajtos Melinda

        Kérdés: 2010-03-19 12:40:26; Megválaszolva: 2010. március 19., 12:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: