• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő! 2009.novembertől nem szedek fogamzásgátló tablettát/femoden/. Óvszerrel védekezünk. Eddig semmi baj nem történt. De egyik alkalommal a hüvelyembe maradt a gumi, ki tudtam venni de sperma is volt benne. Gyorsan hüvelymosást végeztem tusolóval. Teherbe eshettek ilyenkor?? Mert nem szeretnék és most izgulok míg meg nem jön. A menzeszem február 27, 28, március1, 2ig tartott.Ez a "baleset"a menszesz után a 9. nap történt.Szóval március 11-én. 24-25naponta jön meg rendszeresen. A naptári módszerrel hogy kell számolni? Mikor lehetek terhes és mikor nem?

        WEBBeteg szakértő válasza a óvszer témában

        Kedves Hölgyem!

        Ha az óvszer a hüvelyben marad, akkor felmerül, hogy az ondó kifolyik a hüvelybemenetre, és innen feljuthatnak spermiumok is, ami miatt teherbe lehet esni. Azért ennek igen kicsi az esélye, nem kell ennyire izgulni. A peteérés nagyából a ciklus félidejére kell tenni, és a ciklus első napja mindig a menses első napja. Tehát kb. peteéréskor történhetett a baleset. Mivel kicsi a terhesség esélye, nem pánikoljon, de legközelebb, ha ilyen van, inkább írasson fel egy esemény utáni tablettát, és akkor nem lesz ennyire ideges. Ha késne egy hetet a menses, akkor egy terhességi tesztet kell csinálni.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-03-19 12:37:18; Megválaszolva: 2010. március 19., 12:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: