• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 44 éves múltam, évekig Marvelon tablettát szedtem, tavaly viszont havonta erős fejfájásom volt. Az orvos gyógyszercserét javasolt trombózis veszélye miatt, és az Azalia nevű fogamzásgátlót írta fel.Ezt három hónapig szedtem november végétől. Azóta viszont nem jött meg a menstruációm, pedig nem vagyok állapotos.Ismét az orvos tanácsára abbahagytam, semmilyen gyógyszert nem szedek egy hónapja. Kérdésem az lenne, hogy meg fog jönni a menstruációm, meg fog jönni vajon magától? Meddig van ez így rendben? Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem igazán szerencsés ilyenkor a fogamzásgátlókkal kísérletezni, mert akár egy korai klimaxról is szó lehet. Előfordulhat, hogy csak a fogamzásgátló abbahagyása miatt nem jön meg a vérzés, de az Azalia mellett nem is biztos, hogy minden hónapban megjön a vérzés. Ha ebben a hónapban sem jön meg a menses, akkor érdemes lenne hormonvizsgálatokat is csinálni, hogy lássák, miről lehet szó.

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-16 22:23:41; Megválaszolva: 2010. március 16., 22:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: