• Fogamzásgátló tabletta: mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

        Fogamzásgátló témájában lenne egy fontos kérdésem. Hétfőn, azaz március 8-án, a menstruációm első napján kezdtem el szedni a Yasminelle nevű fogamzásgátló gyógyszert. Viszont az 5. szem bevételét követően 2 órával egy kisebb hányásom volt, ami nem nevezhető komolynak, csak egy kis folyadék és egy azelőtt nemsokkal elfogyasztott túró rudi távozott a szervezetemből. Azt szeretném kérdezni, hogy ezáltal csökkenhetett-e a tabletta hatékonysága illetve van-e valamilyen plusz védekezési teendőnk. Ezen a héten nem voltunk együtt a párommal.

        Köszönettel és üdvözlettel:

        Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Zsuzsa!

        Igen, a hányás miatt a gyógyszer nem tudott felszívódni rendesen, így várnia kell további 2 hetet, míg védekezés nélkül is együtt lehetnek, hogy biztosan ne legyen terhes.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-16 21:45:38; Megválaszolva: 2010. március 16., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: