• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

         

        Köszönöm korábbi kérdésemre adott, számomra valóban nem túl megnyugtató válaszát.

        Már csak abban kérem tanácsát, hogy milyen fogamzásgátlási javaslata van akkor, ha a páciens:

        • magas vérnyomásban szenved,
        • elmúlt 40,
        • túlsúlyos,
        • alig él nemi életet,
        • több mióma van a méhében,
        • allergiás,
        • hasi műtéte volt?

        Az orvosommal eddig nem találtunk megfelelő, nekem is tetsző megoldást, több nőgyógyászati bajom miatt a hurok sem jöhet szóba. Mindezeket csak azért írom és kérdem, mert valóban az lenne a legjobb, ha nem esetileg védekezne az ember, s akkor valóban nem kellene idegeskednie, de beláthatja, ebben az esetben nem könnyű okosnak lenni.

        Köszönöm, hogy időt fordított a válaszra.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Bár nem tudom, mit írtam korábban, mert az előző levél nem jelenik meg, de a mostaniak alapján is valószínűleg ugyanazt írnám.

        Lenne egy fontos kérdésem. Milyen nőgyógyászati problémái vannak, ami miatt a hurok nem jön szóba? Azért kérdezem, mert létezik egy hormontartalmú spirál, a Mirena, ami nyugodtan viselhető a myomák mellett is, sőt, valószínűleg a méretük is csökkenne. Hátránya az, hogy igen drága, több, mint 40.000 ft, de ezt néhány hónap alatt össze lehet spórolni. Az alábbi linken bővebben olvashat erről az eszközről.

        Hormontartalmú méhen belüli eszköz

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-03-15 21:38:43; Megválaszolva: 2010. március 15., 21:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: