• Cypromix és ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvos!

         

        Gyermekem 15 éves.6 éve cisztát találtak a fejébe, 2 éve pedig hirsutismust diagnozitáltak nála amire cypromix-et kell szednie. Az lenne a kérdésem, hogy a cypromix hatással lehet e a fejben levő cisztára? És a cisztától kialakulhatót e hirsutizmus

        Köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem tudom, milyen cisztája van a kislányának, és pontosan hol van, de nem tudok arról, hogy a Cypromixnek lenne hatása az agyban lévő cisztákra. A neurológussal is konzultáljanak a hirsuitismus miatt, de nem tudom, milyen vizsgálatokat végeztek, hogy a gyógyszert kell szedni a lányának. Akkor érdemes csak magasabb hormontartalmú fogamzásgátlót szednie, ha bizonyított a fokozott szőrnövekedés hátterében a homronális zavar bizonyos formája. Emellett a fokozott trombózisra való hajlamot mindenképpen ki kell zárni, mielőtt a lány a gyógyszert szedi.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-15 21:16:49; Megválaszolva: 2010. március 15., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: