• Menstuáció eltolás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Az lenne a kerdesem hogy utazas miatt szeretnem elobbre hozni ket nappal a menstruaciomat, ha az utolso ket tablettat nem veszem be ( lindinette20) es utana kihagyom a 7 nap szunetet es a kovetkezo level gyogyszert mar rendesen szedem be, akkor a terhesseg ellen vegig vedett maradok? Vagy biztosabb az a modszer, hogy 5tel tobb tablettat veszek be a kovetkezo levelbol? Koszonom valaszat!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Ha nem veszi be az utolsó két szemet, akkor a gyógyszer hatása csökken. Inkább folyamatosan szedni kellene a következő levelet, és akkor nem csökken a gyógyszer hatása. Áttöréses vérzés jelentkezhet, emiatt nem kell változtatni a gyógyszerszedésen. Ha még több hónap van hátra az utazásig, akkor nagyon egyszerűen előbbre llehet hozni a vérzés úgy, ha nem 7 napos szünetet tart, hanem 1-2 nappal hamarabb kezdi el szedni a következő levelet, és akkor a következő vérzés hamarabb megjön, hiszen a levél hamarabb lejár majd.

         


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-03-15 20:59:19; Megválaszolva: 2010. március 15., 20:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: