• Menstruáció késleltetése: milyen mellékhatások lehetnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

         

        Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy lehet-e valamilyen mellékhatása a menstruáció késleltetésének? ( nem tartottam 7 napos szünetet) ma kellet volna az első tablettamentes napot tartanom, de szedtem tovább. (Yasminelle fogamzásgátló)

        Olvastam róla a tájékoztatóban, és semmit nem írtak oda.

        Minden nap délután 2-6 óra között veszem be a tablettát.Ha esetleg a következő elmarad vagy rendszertelen lesz a mensesem nem lehet belőle gond ugye? (teherbeesés) Ha áttöréses vérzés következik be ugye nem kell 2 tablettát bevennem? (valahol ezt olvastam, de másik fogamzásgátlóhoz kapcsolódva). Csak mert annyi rémhírt hallottam már, például hogy valaki 4hónapig szedett úgy fogamzásgátlót hogy 4 hónapos terhes volt, és nem tudott róla...:S

        A 7 napos tablettamentes héten lehet terhességi tesztet végezni? Megbízható? Nekem általában a 4. napon jön meg, pedig a tájékoztató azt írta a 2.on kell.

        Segítségét előre is nagyon köszönöm!

        Gréta, 18

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Gréta!

        Semmi oka az aggodalomra, a gyógyszer hatása nem csökken akkor sem, ha esetleg áttöréses, pecsételő vérzés jelentkezik. Ez gyakran előfordul a fogamzásgátó folyamatos szedése esetén, de nem kell semmit csinálni, a fogamzásgátlót is a szokott rend szerint kell szedni, nem kell többet bevenni belőle. Terhességi tesztet bármikor lehet csinálni, de attól, hogy a vérzést eltolja, nem lesz terhes, ne izguljon emiatt, a fogamzásgátló rendszeresen szedve, még pecsételő vérzés mellett is biztos védelemet nyújt.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-13 12:34:19; Megválaszolva: 2010. március 13., 12:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: