• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        kedves Doktornő!

        Megpróbálom röviden leírni a történetemet. 5 éve kezdtem szedni a lyndinett20at. Tavaly nyáron köztes vérzés jelentkezett (nem volt jelentős), az orvos javaslatára váltottunk a lyndinett30ra. Az első két levélnél nem volt semmi baj. Aztán a 3. levél óta köztes vérzés jelentkezett, a 3. és 4. hónapban éppen a ciklus 14. napján, az utolsó levélnél meg kétszer, háromszor is. Én azt hittem, hogy jobb lesz ez a gyógyszer, de a másik tabi melletti vérzés sokkal kevesebb volt, szinte észrevehetetlen. Most meg ugyanúgy fáj a hasam, mintha az igazi vérzés akarna megjönni.

        1. Úgy gondolom, hogy megint egy tablettaváltás következik, mert ez így nem jó. Én háromfázisos nagyon nem szeretnék, Ön szerint a Yadine tabletta (ezt javasolták) megfelelő lehet?

         

        2. A másik kérdésem: az orvos, aki felírta a tablettát azt mondta, hogy közti vérzéses napokon a tabi nem véd megfelelően. De nálam a végén teljesen kiszámíthatatlanul jelentkeztek/jelentkeznek ezek a vérzések. A hosszú hétvégét a párommal tölteném együtt. Most épp a 7napos szüneten vagyok és hétvégén már az új levelet kezdem szedni. Szeretném tudni, hogy Ön szerint is indokolt a plusz óvszer? Mert van olyan orvos, aki viszont állítja, hogy közti vérzésnél is ugyanúgy véd a tabi, mint más napokon. Nem tudom, hogy mitévő legyek, igazából nem szeretjük az óvszert, de kockáztatni sem szeretnék.

         

        Köszönöm a válaszát,

        Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Mónika!

        Elvileg nem azért jelentkezik a pecsételő vérzés, mert peteérés van, hanem azért, mert a méhnyálkahártyára a gyógyszer hatása nem elég stabil. Tehát nem szükséges kiegészítő védekezés. Azt viszont jól gondolja, hogy tablettaváltás következne ismét. Nem kell egyből többfázisúra váltani, bár nagyon jó ilyen készítmények vannak, ha esetleg más nem válna be a jövőben. Nyugodtan meg lehet próbálni a Yadine-t, ami azért is szerencsés lenne, mert más típusú hatóanyaga van, mint a most szedett gyógyszernek, hátha jobban beválik.

         


        Kérdés: 2010-03-12 22:52:39; Megválaszolva: 2010. március 12., 22:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: