• Fogamzásgátló tabletta gondok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg! 11 napja kezdtem el több éves kihagyás után szedni újra a Harmonet fogamzásgátló tablettát. Amíg szedtem semmi gondom nem volt vele. Most az előírás szerint a menstruáció első napján vettem be az elsőt, és 4 napig volt vérzésem. A szedés 7. napja óta állandó, kis mértékű barnás pecsételő vérzésem van. A gyógyszer útmutatója szerint a szedését abba kell hagyni ha tartósan áttörő vérzés jelentkezik. Azt szeretném megtudni, hogy mennyi ideig számít tartósnak ez az állapot? A témában elolvastam a már megválaszolt kérdések közül néhányat, amiben a 3 hónapos türelmi időn túl azt javasolták a kérdezőnek, hogy váltson gyógyszert. Várjak még, hogy hátha rendeződik a dolog? Vagy írassak más gyógyszert? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem kell a pecsételéstől megijedni, különösen az első gyógyszeres ciklus során gyakori a jelenség. Leggyakrabban megszűnik, amikor az első gyógyszermentes időszakban a megvonásos vérzésen túlesik. Azt jól olvasta, hogy 3 ciklust érdemes végigvárni, ilyenkor még lehet pecsételés, de a 3. ciklus végére általában elválik, hogy megfelelő-e Önnek a gyógyszer.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-11 21:01:05; Megválaszolva: 2010. március 11., 21:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: