• Vérezhetek egész idő alatt az első Nuvaring gyűrű használatánál?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorúr/Doktornő!

        16 éves vagyok, nemrég kezdtem el használni először a Nuvaringet. Előtte csak óvszerrel védekeztem. A menzeszem eddig normálisan jött meg, pár nap csúszással esetleg. Február 16.-án meg is jött rendesen, első nap felhelyeztem a gyűrűt. Elmúlt a menzeszem úgy 5 nap után, két nap múlva egy barnás folyás jelentkezett. Azóta se állt el, március 9.-án kéne kivennem a gyűrűt. Most honnan fogom tudni hogy a rendes menzeszem jön majd meg? Egyáltalán normális ez a barnás folyás? Sexuális együttlét után rendesen vérzek is 1-2 napig. El fog ez múlni a következő hónapban?

        Előre is köszönöm a választ!

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Fiatal!

        Semmi okod az aggodalomra, ez normális jelenség, gyakran van ilyen pecsételő vérzés a szájon át szedhető fogamzásgátlók alatt is. Leggyakrabban az első megvonásos vérzés után szűnik meg. Valószínű, hogy észre fogod venni, amikor a barnás váladékozás helyett pirosas vérzés lesz, ami a gyűrű levételét követő 3-4-5. napon kezdődik.

         


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-08 22:16:12; Megválaszolva: 2010. március 08., 22:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: