• Véleménykérés több témában

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doki!

        Több kérdesem is lenne Ön felé.

        5 év fogamzásgátló szedése után, körübelül másfél hónapja abbahagytam a szedését, mostanában nem igazán volt szükségem a hatására.

        Azóta semmiféle vérzés nem jelentkezett, ami tudom egy normális jelenség, de mennyi idő után kell ezzel a problémával orvoshoz fordulni? A gyógyszerszedése előtt nagyon rendzertelen volt a menstruációm, s nem tudom most mire számítsak.

        Amúgy lindynette 20-at szedtem, erről a gyógyszerről Önnek mi a véleménye?

        Ha esetleg újra szükségem lenne védettségre, milyen alternatívákat ajánlana egy 24 éves fiatal nőnek, aki még nem akar gyermeket, viszont sajnos tablettát sokszor elfelejti bevenni.

        Végül pedig, mennyi idő szünetet kell hagyni, vagyis érdemes, ha újra szeretnék alkalmazni valamilyen módszert?

        Válaszait előre is nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Az Ön által szedett gyógyszer egy megfelelő, korszerű készítmény, jót választott. Mivel a vérzése rendszertelen volt (de egyébként is) előfordulhat, hogy nem jön meg magától a vérzés, ilyenkor gyógyszeresen lehet azt meghozni, és a ciklust beállítani. 3 hónapot érdemes türelmesen kivárni, és ha nem jön meg a vérzés, akkor  egy vizsgálatra elmenni.

        Ha ismét szüksége lenne fogamzásgátlásra, akkor a hüvelygyűrűt ajánlanám azért, mert arra egy hónapban csak 2x kell emlékezni. Amikor leveszi a 21. nap után, és amikor a 7 nap szünet után visszarakja. Érdmes lenne megpróbálnia, ideális azoknak, akik feledékenyek.

         


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-03-08 21:50:18; Megválaszolva: 2010. március 08., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: